venerdì 11 novembre 2016

Torta di pesche e mandorle - Peach - pie with almonds


Torta di pesche e mandorle

Pasta frolla (preparata secondo la ricetta del blog)

Una scatola di pesche sciroppate
Alcuni cucchiai di zucchero
100 gr. d farina di mandorle
Un poco di liquore Amaretto


                                                      La mia pastafrolla

Preparate la pasta frolla come sempre, quindi cuocetela per un 15-20 minuti in forno, a 180 gradi, con i fagioli dentro. Preparate poi il ripieno; le pesche devono essere tagliate a pezzetti, quindi mescolate allo zucchero, alla farina di mandorle e al liquore. Se usate pesche mature (ma non è il caso di questi tempi), potete scottarle per un minuto in acqua bollente, spellarle facilmente, snocciolarle, e poi tagliarle a pezzetti come le pesche sciroppate.

Quando il ripieno è pronto, versatelo nel guscio di pasta frolla, quindi cuocete per 25-30 minuti a 160 gradi. Anche questa torta va benissimo se servita con panna o con crema (The custard could be poured also in a layer over the pastry....).


Peach - pie with almonds

Shortcrust - pastry (prepared according to the recipe of my blog)

A can of peaches in syrup
A few tablespoons of sugar
100 gr. of almond flour
A little Amaretto liqueur


Prepare the pastry as usual, then cook it for 15-20 minutes in the oven, at 180 degrees, with the beans inside. Then prepare the filling; peaches must be cut into small pieces, then mixed with the sugar, the almond flour and Amaretto liqueur. If you use ripe peaches (but it is not the case in this season), you can put them for one minute in boiling water, peel them easily, remove the stones, and then cut them into pieces.

When the filling is ready, pour it into the shell of pastry, then bake for 25-30 minutes at 160 degrees. This cake is super if served with whipped cream or custard (the custard could be poured also in a layer over the pastry...).



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